Τα Νέα της Αγοράς

Μέσα σε λίγες ώρες έσβησε τον Ιούλιο του 2021 μια δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στον Χολομώντα της Χαλκιδικής. Σωτήριο αποδείχτηκε για άλλη μια φορά το φράγμα του Ταξιάρχη που κατασκευάστηκε πριν από περίπου μια δεκαετία για να λειτουργήσει ως αντιπυρικός ταμιευτήρας.

Η «αρχόντισσα της Χαλκιδικής» Αρναία, ύστερα από αίτημα και υποβολή φακέλου από τον δήμο Αριστοτέλη, προκρίθηκε από το υπουργείο Τουρισμού μαζί με δύο ακόμα χωριά της Ελλάδας, για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Πρωτοβουλία με την επωνυμία «Best Tourism Villages» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).

Δυο αγιορείτες αγιογράφοι έπιασαν δουλειά στη Νέα Υόρκη για να εικονογραφήσουν το εσωτερικό του νεότευκτου ναού του Αγίου Νικολάου, ο οποίος κατασκευάστηκε στο «σημείο μηδέν» στο Μανχάταν, όπου βρισκόταν και ο πρώτος ναός που καταστράφηκε με την πτώση του Νότιου Πύργου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου από το τρομοκρατικό χτύπημα της Αλ Κάιντα.

Σε διετή παράταση της δυνατότητας δόμησης σε οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων σε περιοχές εκτός σχεδίου προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο εξετάζει να βάλει φρένο στην αναστολή προεγκρίσεων οικοδομικών αδειών από το 2023, όπως προβλέπει η νομοθεσία.

Loading...