Τα Νέα της Αγοράς

Δεν είναι και λίγο να ξέρεις ότι ζεις στην ωραιότερη χώρα του κόσμου, να απολαμβάνεις μυστικές τοποθεσίες χρόνια τώρα, και να μαθαίνεις ότι όλο και περισσότεροι παραγωγοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, επιλέγουν την χώρα μας πλέον για να γυρίσουν ταινίες, σειρές, φιλόδοξα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πρότζεκτ.

Η μεγάλη γιορτή της μπίρας διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη σε ένα εορταστικό τετραήμερο στον χώρο της ΔΕΘ-Helexpo.

Η Αρναία κερδίζει τους επισκέπτες που αποφασίζουν να ταξιδέψουν στη Χαλκιδική και να γνωρίσουν το ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον του Χολομώντα, που δεσπόζει στα βόρεια και κεντρικά του νομού.

Η τρύπα του διαβόλου, όπως την ονόμασαν οι παλιοί κάτοικοι του χωριού, βρίσκεται στον Στανό Χαλκιδικής στην τοποθεσία Τζουχτσιαλη. Το βάθος της αλλά και το πώς προήλθε είναι άγνωστο.

Κλασσικά αυτοκίνητα από όλη τη χώρα και το εξωτερικό κατέφθασαν στη Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα στον δήμο Κασσάνδρας. Αντίκες και κλασσικά αυτοκίνητα από το 1928 μέχρι το 1990 ταξίδεψαν πάνω από 30 χλμ. κι έδωσαν την ευκαιρία στον κόσμο να τις δει από κοντά.

Η εφημερίδα Guardian βρέθηκε εκεί για ένα μεγάλο φωτογραφικό οδοιπορικό στο Άγιον Όρος και μεταξύ άλλων επισκέφθηκε και τους ερημίτες στα Κατουνάκια.

Συνδυάζοντας γνώση, φιλοσοφία, εκπαίδευση, παιχνίδι, τις ομορφιές του βουνού και της θάλασσας, το παρόν και το μέλλον, ο δήμος Αριστοτέλη, στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής και πλάι στο Άγιον ‘Ορος, είναι έτοιμος να μπει δυναμικά στον «χάρτη» των σχολικών εκδρομών.

Loading...