Το Σάββατο 16/10 είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής!
Το Σάββατο είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, και είναι ευκαιρία να τονίσουμε ξανά πως μέσα από τη διατροφή μας μπορούμε να φροντίσουμε και την υγεία μας, αλλά και το περιβάλλον και το κλίμα του πλανήτη μας!

Η υψηλή κατανάλωση κρέατος δεν είναι καλή για την υγεία μας, αφού οι επιστήμονες την έχουν συνδέσει με καρκίνο, καρδιακές παθήσεις κ.α. Γνώριζες όμως ότι το κρέας που συνήθως τρώμε προέρχεται από τη βιομηχανική εκτροφή ζώων, που έχει σοβαρότατες επιπτώσεις και στο περιβάλλον; Αποψίλωση δασών, σπατάλη φυσικών πόρων, ρύπανση νερού και εδάφους, επιδείνωση κλιματικής κρίσης λόγω των εκπομπών αερίων που προέρχονται από τη βιομηχανική κτηνοτροφία.
Τι θα συμβεί στον πλανήτη αν δεν μειώσουμε το κρέας στη διατροφή μας;Δες εδώ https://www.youtube.com/watch?v=sO75LLhffik

Μάλιστα, η βιομηχανική κτηνοτροφία είναι η μεγαλύτερη αιτία αποψίλωσης δασών παγκοσμίως. Αν συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό, περισσότερα πολύτιμα οικοσυστήματα που φιλοξενούν μοναδικά ζώα θα καταστραφούν, οι αυτόχθονοι πληθυσμοί κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους, και θα χάσουμε τη μάχη με την κλιματική κρίση.

Τι τρώμε, από πού ήρθε, πώς καλλιεργήθηκε; Πώς συνδέεται όλο αυτό με την υγεία του πλανήτη; Ποια είναι η αλλαγή που πρέπει να έρθει; Είναι απλό: το κέρδος των βιομηχανιών δεν μπορεί να είναι πάνω από την υγεία τη δική μας και του περιβάλλοντος.Η Alice Braga, η γνωστή ηθοποιός, μας εξηγεί όλα όσα χρειάζεται.

Δες εδώ https://www.youtube.com/watch?v=dNIcv8kEorg&list=PLCA2ycA0khVwusB-Eaf56zq7RQ1hpw8zV&index=2

Η λύση ξεκινάει από το πιάτο μας. Βάζουμε στη διατροφή μας περισσότερα φρέσκα, εποχικά και τοπικά φρούτα και λαχανικά και μειώνουμε την εβδομαδιαία κατανάλωση κρέατος και αλλαντικών στο μισό. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για τους εαυτούς μας, την υγεία μας και τον πλανήτη, και είναι πιο απολαυστικό απ’ ότι νομίζουμε!

Διάβασε περισσότερα για τα οφέλη μίας διατροφής με βάση τα φυτικά προϊόντα για εσένα και το περιβάλλον παρακάτω:

https://www.greenpeace.org/greece/issues/diatrofi/44735/plant-based-diatrofi-anthropos-kai-perivallon/
Loading...